Денот на Републиката неработен за сите граѓани

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Денот на Републиката, 2 Aвгуст, односно 3 август (понеделник), е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија соопшти Министерството за труд и социјална политика.
Втори август – „Илинден“ е неработен согласно со Законот за празниците на Република Македонија.
Од Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани на Република Македонија им го честитаат Денот на Републиката.
Share.