Денови за Вас- проверете си го стажот

0
547

„ Денови за Вас “, трета година по ред, Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, денес на Магнолија со битолчани.

Бранка Стојаноски раководител на ФПИО вели дека овие средби ги прават со цел граѓните да ги информираат за нивниот стаж секогаш кога се заинтересирани за провера на ситиот.

branka

И покрај овој ден, во Фондот и дневно доаѓаат лица кои се интересираат за стажот.

Стојаноски додава дека дневно имаат околу 15 поднесоци и дека лицата се различна популација и постари и помлади.дополни за новината на Фондот граѓаните по процедура да си добијат лозинка.

Лозинката овозможува , стажот да си го проверите од дома наместо да одите во Фондот.