„Despacito“ урива рекорди

0
1505

Летниот хит Dedspacito стана најгледаното видео на YouTube.

Песната од порториканските музичари Луис Фонси и Деди Јенки има веќе има над 3,017 милијарди прегледи, а објавен е во јануари.

Видеото го надмина со гледаност претходниот рекордер, See You Again од Виз Калифа и Чарли пат, кој имаше 2,994 милијарди прегледи.