Девизните резерви на Македонија сè помали

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Продолжуваат да паѓаат девизните резерви на Македонија. Според податоците од Народната банка, за еден месец девизните резерви се намалиле за 56,5 милиони евра.

Во јули вредноста на девизните резерви изнесувала 2 милијарди и 198 милиони евра.

Инаку, девизните резерви бележат пад уште од почетокот на годината.

Во првиот квартал од 2015 година, нивната вредност изнесуваше 2 милијарди 254 милиони евра, што значеше намалување за 100 милиони евра во однос на првиот квартал од минатата година.

Share.