Џафери не го повлекува законот, Ванахуте најави изјава во име на ЕК

0
401

Координаторот на пратеничката група на ДУИ Талат Џафери не го повлекува законот, кој ги блокира разговорите на работните групи за изборниот законик.

Ова Џафери го изјави по едночасовната средба со  медијаторот на ЕК Питер Ванхауте и вицепремиерот за евроинтеграции Фатмир Бесими.

 Ванхаутена сакаше да ги коментра случувањата околу блокадата на преговорите, само најави за доцна полпадне, изјава во името на Европската Комисија.
На средбата присуствуваше и вицепремиерот за евроинтеграции Фатмир Бесими.
По оваа изјава на Џафери, останува неизвесен почетокот на преговорите на работните групи за изборниот законик.