Џес Бејли на Пелистер

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Амбасадорот на САД Џес Бејли денеска го промовира меморијалното обележје на патеката од Првата светска војна во Националниот парк Пелистер.

Новото обележје, како што соопштија од американската Амбасада, ја нагласува улогата на Соединетите Американски Држави во Македонија и на Балканот за време на Првата светска војна.

На свеченоста во Информативниот центар Пелистер амбасадорот Бејлие им се обрати на присутните по повод стогодишнината од приклучувањето на САД на Првата светска војна, а зборуваше и за значењето на евроатлантските односи.

 

 

Share.