Дијана Неделковска ги собра наградите за Спортист на Битола

0
3152

Тројната светска првенка Дијана Николовски од академијата за боречки вештини ЗА-НЕД-ДО е двојна победничка во изборот на Сојузот на спортови на Битола за спортист на градот. Синоќа беа прогласени најдобрите спортист над градот под Пелистер со оглед на тоа што минатата година изборот не се одржа.

Најдобри спортисти на Битола за 2014 година:

1. Дијана Неделковска (ЗА-НЕД-ДО)

2. Борче Костов (МК ЛТД Спортс)

3. Христијан Илиовски (АМК Пелистер)

Најдобри спортисти на Битола за 2015 година:

1. Дијана Неделковска (ЗА-НЕД-ДО)

2. Христијан Илиовски (АМК Пелистер)

3. Мартин Ивановски (СК РЕК Битола)