ДИК ги потврди кандидатските листи на ВМРО ДПМНЕ

0
839

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) денеска одлучија да не прават ждрепка за утврдување на редоследот на листи на кандидати во гласачко ливче за предвремени парламентарни избори на 5 јуни, затоа што во трката остана само ВМРО-ДПМНЕ со коалицијата.