ДИК го продолжува рокот за пријавување на спорните гласачи

0
370

Непријавените гласачи од листата на ДИК ќе имаат време од петнаесет дена по распишувањето на парламентарните избори за да го регулираат правото на глас.

Оние 30,502 кои досега граѓани не се пријавиле, а се нашле на листата на спорни гласачи на ДИК, тоа ќе може да го сторат дополнително откако вчера по истекувањето на рокот ДИК одлучи истиот да го продолжи. До вчера во ДИК се пријавиле само една четвртина од спорните гласачи или 8 922 граѓани. По заклучувањето на Избирачкиот список, непријавените гласачи ќе бидат избришани од списокот.