Дипломите од ВМШ признати и во Германија

0
2887

Од вкупно 200 слободни места во првиот и вториот уписен рок за прв циклус на студии  на Високата медицинска школа во Битола се пријавиле 175 студенти. Најголем интерес студентите пројавиле за студиската програма физиотерапевти. Слободни места има во државна квота за третиот уписен рок на студиската програма лабараториски аналитичари, а за кофинансирање слободни места има на сите студски програми.

prof.d-r RajcanovskaМинатата година ВМШ добила официјален документ од Владата на Р.Германија со кој што школата се признава како високо образование. Секогаш постои отворена можност нашите дипломирани студенти да најдат работа во државата и ако сакаат можат да заминат и во странство, вели меѓу другото  проф.д-р Домника Рајчановска, директор на ВМШ-Битола во интервјуто на ТЕРА