Дисциплина кичме е одговорна уметност

0
398

 

Повеќе од 30 години на сцена, препознатливи по ангажираните текстови и бунтовниот звук.

Српскиот бенд Дисциплин А Кичме настапија на 11 -тото издание на фестивалот за современа уметност АКТО во Битола.

Истиот жар и енергичност како пред 35 годни, се чувствуваат и во последниот албум Опет.

Секој албум на „Дисциплина кичме“ го отсликува времето во кое настанал, но и на секој од нив има по нешто ново, нешто што го немало на претходните албуми.

Еден од најупорните и најенергичните на музичката сцена во регионот е несомнено Душан Којиќ (Која), кој преку својата музика и текстови успева да ги објасни, долови и изнесе на површина недостатоците на општеството.
За бендот вели-Дисциплин А Кичме е одговорна уметност и забава но со смисла.

За да се опстои толку години на сцена неопходно е вели Која, во интервјуто за Тера телевиизја- решителност, одговорност, ентузијазам и дисциплина.

Повеќе од видеото во продолжение.