До 13 часот најголем одзив во ИЕ 4

0
967

Државната изборна комисија го објави одзивот за денешното гласање до 13 часот. Највисок е во четвртата изборна едница, а најслаб во шестката.

Изборна единица Запишани избирачи Број на ИМ Процесирани ИМ Вкупно гласале Излезност
ИЕ 1 295.858 522 517 112.209 38,35%
ИЕ 2 306.471 504 490 100.356 33,67%
ИЕ 3 280.727 682 682 108.411 38,67%
ИЕ 4 282.537 599 570 110.121 39,28%
ИЕ 5 290.433 655 655 97.365 33,55%
ИЕ 6 307.817 516 516 73.676 23,96%