До детали го имаме разработено сценариото за излегување на Грција од еврозоната

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Удирајќи по масата Јункер побара да му се каже како тоа грчките функционери се осмелиле да ги наречат членовите на Европската комисија терористи.

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер по денешниот самит на лидерите на ЕУ и Грција на прес-конференција рече дека дека грчката криза е работа што ја погодува целата ЕУ.

До детали го имаме разработено сценариото за излегување на Грција од еврозоната, откри тој.

Удирајќи по масата Јункер побара да му се каже како тоа грчките функционери се осмелиле да ги наречат членовите на Европската комисија терористи.

„Грција вечерва не успеа да донесе детален реформски план, но мора тоа брзо да го стори.”

Крајниот рок е 8.30 наутро в петок.

Јункер рече дека тој не сака Грција да замине од еврозоната, но и дека таа опција не може да се исклучи.

Share.