До каде е изградбата на полигон во Битола

0
527

Деталниот урбанистички план каде е предвидена изградбата на полигон бил вратен на корекција кај изведувачите истакна денеска Талески прашан околу полигонот приватен во Поешево.Додаде дека откако ќе биде вратен и одобрен и откако ќе помине на Совет, Талески ги повика инвеститорите да дојдат и да инвестираат бидејќи општината не гради полигони, туку обезбедува услови за градба.