До Нова година ќе ги имаме првите обвиненија

0
528

Специјалната обвинителка Катица Јанева, по вчерашното комплетирање на нејзиниот тим од 12 (а не 14) помошници јавни обвинители вели дека останува на претходно ветеното дека до крајот на годинава ќе може да ги комплетира првите обвинителни акти.

анева во овој подолг од предвидениот период на комплетирање на нејзинит тим постојано изјавуваше дека таа веќе работи на триесетина примери и дека сѐ поголем е бројот на граѓани кои ги надополнуваат со докази сомневањата за криминални и коруптивни зделки на високи владини службеници од прислушуваните разговори.

Буџетот за работа на специјалното обвинителство е вече одобрен и од Собранието на Република Македонија, а Министерството за правда реши Јанева и нејзиниот тим да работи во објектот каде што досегаа се наоѓаше Агенцијата за млади и спорт.