Доделени 4-то ноемвриските награди

0
568

На свечена академија по повод празникот на Битола беа доделени 4-то ноемвриските награди.  Наградата за животно дело ја доби Ѓорги Здравев-професор по музичко и диригент.

12200429_1169927389688257_1610598056_n

Беа доделени и четири едногодишни награди во неколку области.  Димче Најдов автор на книгата Битола низ старите разгледници, Петар Горко актер, Борче Костов мотокрос возач и КУД Илинден Битола друштво кое што слави 60 годишен јубилеј.

12208007_1169927469688249_1854555755_n

12208192_1169927446354918_806759020_n

12200821_1169927433021586_2129726666_n

12202236_1169927409688255_1091067461_n

12207969_1169927493021580_1398654877_n

фото: Сашо Ристевски