Доделени наградите за литературниот конкурс на фондацијата Такец

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во кафе бар Радост се одржа завршната манифестација во организација на фондацијата Такец, за литературниот конкурс на тема-Го сакам животот.

Голем беше бројот на пријавени а најдобрите беа наградени.Гран при -то отиде за младиот и успешен автор Александар Алексов од Скопје.

Авторите напишаа повеќе литературни дела – раскази, песни, есеи.Освен авторите на делата и граѓани на Битола, почитувачи на делото на Такецот добија посебни признанија од фондацијата.

Radost_-_1.jpg

Фондацијата такец продолжува со своите активности-еден од нив е саемот на книга во соρаботκа со Општина Битола и здρужението Манусκρипт кој ќе се одρжува на плоштадот Магнолија .

Radost_-_2.jpg

Фондацијата Такец беше промовирана на деветтиот ден од поменот за битолчанецот Димитар Димитровски Такец . Во чест на долгогодишната соработка а и во знак на пријателство, семејството на Такецот им ја врачи книгата „ Перформансите на Широк Сокак ” на голем број на граѓани, пријатели и негови соработници.

Неда Маретиќ

Share.