Доделени сертификати за грчки јазик

0
1916

Пред голем број гости од цела држава, за прв пат во Битола доделени сертификати на 35 лица за познавање на грчкиот јазик. Сертификатите ги додели сопругата на грчкиот амбасадор во Македонија-

-Вкупно апликанти за добивање на сертификат беа 41 лице, од нив 35 го положија тестот и се здобија со сертификат за познавање на грчкиот јазик, изјави Николаос Каралекас, почесен конзул

Секоја година во мај се одржуват полагања на секаде во светот за да можат оние лица кои што сакаат да го познаваат грчкиот јазик, да го положат испитот и со тоа да се стекнат со сертификат. Доделувањето на сертификатите се одржа во Грчкиот конзулат во Битола