Донаторска емисија на турската телевизија Тек Румели за помош за Македонија

0
6741

Вечерва балканската телевизија Тек Румели чие седиште е во Истанбул, Турција организира донаторска емисија за помош на Македонија.

Со учество на неколку градоначалници од општини во Турција, здруженија кои ги градат врските меѓу двата народа, како и со вклучување на преставници од Македонија, ќе се обидат да помогнат во собирањето помош за настраданите од поплавите кои погодија делови од Скопје.

Пред неколку дека турската општина Бурса за Македонија испрати хуманитарна помош со седум шлепери. Исто така и друга помош од Истанбул пристигна во Македонија.