Донација од Шведска за Клиничка Болница

0
3064

-Ова ни е втор пат кај што носиме донација за Клиничката Болница во Битола . Имаме донесено средства за во Клиничка Болница во Штип, така што јас се радувам дека ние со нашата организација можеме да помогне за вашата земја. Преку нашата хуманитарна организација, наш сограѓанин од странство се интересираше да донира кревети во Клиничка Болница во Битола , и јас сум среќна што ја направивме оваа донација заедно со него, изјави Марија Русегрен од НВО од Шведска

donacija

– Летово се случи неубава работа во нашата фамилија што мораше да ја посетиме болницата , и на тој начин прв пат дојдов во контакт со болницата . Бидејќи работам во болница 28 години знам како треба некој работи да бидат и како не треба да бидат. Кога има средства може да се прави нешто , а кога немаш пари неможеш ништо да направиш. Среќен сум за оваа донација што можам да помогнам нешто колку што можам,изјави Симон Данчевски