Дополнителни 13 милиони евра помош од ЕК за Македонија и Србија за бегалците

0
469

ЕУ планира да даде дополнителна итна хуманитарна помош во износ од 13 милиони евра за бегалците на балканската рута. Како што вчера информира Европската Комисија, помошта првенствено ќе биде насочена за бегалците од Србија и Македонија, пренесува Б92.

ЕУ планира да даде дополнителна итна хуманитарна помош во износ од 13 милиони евра за бегалците на балканската рута. Како што вчера информира Европската Комисија, помошта првенствено ќе биде насочена за бегалците од Србија и Македонија, пренесува Б92.

Со вчерашната најава, тоталната хуманитарна помош за Западен Балкан ќе изнесува 21,74 милиони, се вели на веб сајтот на ЕК.