Древни боречки вештини за помала агресивност кај децата

0
626

Ѓуро Илиќ со аикидо се занимава од 1986 година.

Бевме во посета на Центарот за боречки вештини Пелистер каде што и денеска постои интерес пред се и кај младите за учење на овие вештини.

12439301_1184791118200236_8695019649618484494_n

Илиќ вели дека преку 7000 ученици поминале кај него и дека не постои старосна граница.

1912351_1184791108200237_4683913876942012752_n

944995_1184791358200212_5827248790644692031_n

Во својата повеќе од 40 годишна кариера авторизирал повеќе дела, написи и трудови.

Ви го пренесуваме целото интервју со него.