Друловиќ повика четворица битолчани за мечот во Словачка

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Леонард Жута, голманите Столе Димитриевски и Филип Гачевски се дебитантите кои ги избра новиот селектор Љубинко Друловиќ за квалификациониот натпревар со Словачка, кој ќе се игра во Жилина на 14 јуни.

На списокот се наоѓаат четворица битолчани, стандардните Пашовски, Спировски и Мирко Ивановски и дебитантот Филип Гачевски.

ГОЛМАНИ
Томе Пачовски (Вардар), Филип Гачевски (Брегалница), Столе Димитриевски (Гранада, Шпанија)

ОДБРАНА
Ванче Шиков (Австрија Виена, Австрија), Владимир Димитровски (Керкира, Грција), Даниел Мојсов (Лирс), Александар Тодоровски (Заглебје, Полска), Кире Ристевски (Тирана, Албанија), Стефан Ристовски (Латина, Италија), Езгијан Алијоски (Шафхаузен, Швајцарија), Леонард Жута (Хакен, Шведска)

СРЕДЕН РЕД
Аријан Адеми (Динамо Загреб, Хрватска), Стефан Спировски (Вардар), Остоја Стјепановиќ (Висла Краков, Полска), Душко Трајчевски (Работнички), Александар Трајковски (Зулте Варегем, Белгија), Бесарт Абдурахими (Локерен, Белгија), Феран Хасани (Брондби, Данска), Муарем Муарем (Карабах, Азербејџан), Агим Ибраими (Марибор, Словенија).

НАПАД
Мирко Ивановски (Видеотон, Унгарија), Крсте Велковски (Сараево, БиХ), Јован Костовски (Лувен, Белгија)

Share.