Дрва за огрев имало за сите-вели Стојковски

0
813

-Градот Битола и околината снабдени се со огревно дрво , веќе од понеделник ќе правими залихи. Инаку побарувачката на огревно дрво година во споредба со минатите години е зголемена за околу 25% , а тоа се должи на тоа што дрвото како енргенс е најевтино, нема промена на цената веќе седум години , и поради тоа на граѓаните најмногу им се исплаќа да се греат на дрва, изјави Митко Стојковски, Македонски шуми