Државата да учи од уметниците и народот

0
935

-Решивме да помогнеме онолку колку што можеме. Најголемиот дел од средствата кои што ќе ги собереме од концертот кој што ќе го одржиме на 17 на ракометното игралиште во градот ќе ги донираме за настраданите од поплавите во скопско. Би била пресреќна кога државата би се огледала на тоа што прави народот. Народот овој пат покажа голема човечност и се организираше без тоа некој да го иницира. Народот сам се организираше ,има многу волонтери и организации, и се надевам дека таа помош стигнува на вистинското место, изјави Верица Милошевска-Јосифовска од Љубојна