ДУИ ќе подржи формирање на специјално одделение во Кривичниот суд

0
615

Инцијативата за формирање на специјално судско одделение за предметите, кои ги работи Специјалното јавно обвинителство, доби подршка и од ДУИ, објави Алсат М.

Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи за прв пат вели дека неговата партија во основа нема ништо против тоа решение. ДУИ има резерви само за начинот на кој тоа прашање треба да се отвори.