ДУП за Областа, Битолатекс и Хераклеја

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денес имаше повторна јавна презентација на два нацрт детални урбанистички плана. Првиот се однесува за Урбанистичката единица 8 блок 6, кај „Областа“.

-Се работи за повторја јавна презентација затоа што министерството имаше забелешка првиот пат на понуденото решение. Се работи за изградба на станбени згради, изјави вели Златко Милошевски, претседател на Комисија за урбанизам.IZJAVA ZLATKO

Повторна јавна презентација имаше и за нацрт деталниот урбанистички план за „Индустриската зона Битолатекс“.

-Имаше и тука забелешки. Сопственичката структира е тука сменета, сега се приватни инвеститори, сакаат да профункционира, затоа им е потребен урбанистички план, вели Милошевски.

На јавна презентација денес беше и планот за работна зона локалитет м.в. „Хераклеја“. Всушност се работи за поранешниот стопански двор „Транскоп“, за каде досега немало воопшо ДУП.

-И тука е сменета сопственичката структура, за работи за Г намена, сакаат да го решат статусот, да се парцелизира, вели Милошевски.

Плановите ќе бидат изложени во просториите на општината до 21 август, а правните и физички лица можат да земат учество во јавната анкета.

Share.