Два пати исто, но сепак различно со Костадин Костадиновски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Музиколог, публицист, музички критичар и композитор. Роден е во Валандово, средно музичко училиште завршил во Скопје, а дипломирал на музиколошкиот отсек во Белград.

Музички уредник во Македонската радио-телевизија, многубројни емисии од сите жанрови, а се истакнал со преку 2000 емисии за џез музиката.

Има издадено многу музички публикации и е автор на познати песни.

Творец е на неколку фестивали како што се  Фолк фест Валандово, Интерфест во Битола , Тетовски филиграни и други.

 

 

Share.