Два послаби потреси по силниот земјотрес

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По силниот удар од 5 степени според Рихтер кој беше во 13:18 минути, нов земјотрес е регистриран во 13:53 минути на 8 километри источно од Косел. Овој земјотрес беше со јачина од 2,6 степени според рихтеровата скала.

Следниот беше во 14:08 минути од истото епицентрално подрачје во преспанско-охридскиот регион со јачина од 3 степени според рихтеровата сакала.

Според информациите овој потрес бил на 11 километри северно од Ресен.

И во 13:47 минути е регистриран земјотрес со јачина од 2,8 степени според Рихтеровата скала.

Share.