Два силни земјотеси ја погодија Битола

0
4958

4,8 степени според Рихтер беше првиот потрес во 18:33. Епицентарот на земјотресот на 85 км југозападно од Скопје на длабочина од 10 килиометри.

13236215_1217400194939328_796248463_n

Вториот земјотес беше посилен 4, 9 степени според Рихтеровата скала на 82 км југозападно од Скопје, а се случи во 18:41. Жариштето на земјотресот на длабочина од 5 км.

13281788_1217399668272714_532561838_n

По ова следуваа уште неколку послаби афтершокови.

Дел од граѓаните се надвор од своите домови, а по првиот потрес дел од Битола остана без електрична енергија.