Двајца битолчани се товарат за разбојништво

0
432

Битолската полицијата кривично ги гони и дваесет годишниот С.Т. , и А.Ф. дваесет и четири гоишен и двајцата битолачни за Разбојништво.

На 20 октомври прво и второ пријавениот со цел за себе да прибават против правна имотна корист сториле к.д Разбојништво, врз лицето К.В. 49 годишен државјанин на Грција на начин што со употреба на сила најпрво ја собориле на земја, му ја затвориле устата и упатувајќи му закана од џебот му извадиле два мобилни телефони и две кесиња.

Со горенаведеното постои основ на сомнение дека пријавените сториле кривично дело „ Разбојништво“.