Две изведби на Жена на позајмица во Битола

0
883

Карта повеќе се бараше за најновата претстава на Солза и смеа во Центарот за култура, со наслов Жена на позајмица, урнебесна комедија.

Покрај на 25-ти, претставата беше изведена на 26-ти април.

Истата  е  дел од македонската турнеја на Солза и смеа, која веќе започна во неколку градови низ Македонија, а после премиерата во Битола, продолжува со новата претстава.

Актерската екипа е составена од Александар Димитровски, Никола Тргачевски Кумба, Марјан Ѓоргиевски, Валентина Кожовска, Симона Коруновска, Димитар Михајловски.