Две лица пукале пред зградата на премиерот на Турција

0
454

Во извештаите од Турција се вели дека две вооружени лица денеска се притворени, откако испукале неколку куршуми на полицијата која ја обезбедувала палатата Долмабахче во која е сместена канцеларијата на премиерот. Турските медиуми соопштуваат дека на местото на настанот дошле амбулантни коли и дека патиштата биле затворени.