Едногласно си поделија по 3.600 евра

0
1466

Со 9 гласа „за” и ниту еден „против”, без никаква дискусија и расправа, на една од последните седници членовите на Државната изборна комисија си поделиле по околу 3.600 евра за досегашниот ангажман во комисијата. Секој член на ДИК месечно добива и по околу 1.000 евра плата. Велат, сѐ било според законот.

По последното одложување на изборите договорени за 5 јуни, сега политичките партии повторно ја враќаат во игра активната регистрација на гласачите.

www.mkd.mk