Еко порака испратена од Битола

0
2098

Годинешното мото  на 16-тиот  по ред  Ден на дрвото е Засади успех. Од Битола испратена Еко порака.  Организаторите заедно со група граѓани меѓу кои советникот Благој Шаклевски, претседателот на Сојузот на пензионери од Битола, Томе Илиоски и актерот Петар Горко, испратија апел до граѓаните, пензионерите, уметниците, да земат активно учество во акцијата Ден на дрвото.