Експлозија во Хамбург, најмалку 20 повредени

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Најмалку 21 лице е повредено при денешната експлозија во Хамбург во столарија која е сместена во поранешен бункер.

Засега причината за експлозија во Хамбург е непозната, меѓутоа Зградата од Втората светска војна и во неа имало околу 100 тони етерични масла.

Меѓу повредените има и шестмина пожарникари, бидејќи страшната експлозија во Хамбург се случила за време на гаснење пожар.

Повеќе од 60 луѓе биле евакуирани.

Share.