ЕУ министрите се за изолирање на Грција и мигрантите

0
483

Земјите членки на Европската унија презедоа чекори за изолирање на Грција огорчени поради тоа што Атина не успева да го намали бранот мигранти на нејзините острови на Егејско море. И покрај лошите временски услови над 2 илјади луѓе секојдневно пристигнуваат во Грција. Членките на Унијата дадоа јасен сигнал дека доколку Грција не може да го стопира бранот, ќе и помогнат на Македонија подобро да ја затвори нејзината граница за да го забави движењето на мигрантите во другите европски земји, изјави холандскиот државен секретар Клас Дијкхоф.