Евроамбасадорот Жбогар во посета на Ресен

0
577

Шефот на Делегацијата на Европската Унија, Самуел Жбогар, денеска во посета на Ресен во рамки на кампањата „ЕУ за тебе“, која што е поврзана со животната средина во Ресен, каде се сретна со градоначалникот Ѓоко Стрезовски и го посети средното училиште „Цар Самоил“, кое беше направено енергетски ефикасно со пари од ЕУ.
Жбогар ќе ги посети и местата опфатени од проектот.