Фестивал на подзаборавени народни песни во Новаци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Продолжуваат културните настани во Општина Новаци. Вчера започна фестивалот на народни традиционални подзаборавени песни.

-Ќе продолжиме со афирмацијата на тие песни, се надеваме дека фестивалот ќе стане традиционален, рече Лазар Котевски, градоначалник на Новаци.LAZE

Како дел од оваа манифестација е ревијата на народни носии, но и Етно-венчавката која ќе се одржи од 7 до 9 август, а за која градоначалникот Котевски вели дека има голема заинтересираност.NOVACI 1

Етно-венчавката се одржува по трет пат во Новаци.

 

Share.