Фестивал на тенис во Битола

0
383

Во Битола се одржа фестивалот на детски тенис Чунга Лунга, во органзиација на тенискиот клуб Битола и академија Павловси а во соработка со тениската федерација на Македонија.

На истиот учествуваа повеќе деца во различни категории а фестивалот се одржуваше на тениските терени во градскиот парк и во Стрежево.

Овој фестивал кој се одржа по трет пат, има за цел промоција на тенисот за сите возрасни групи.