Фетула Ѓулен ја отфрли турската потерница против него

0
553

Турскиот свештеник кој живее во САД Фетула Ѓулен ја отфрли како бесмислена потерницата што Турција ја издаде за него под обвинување дека тој го организирал обидот за државен удар во таа земја. „Добро е документирано дека турскиот судски систем не е незвисен. Затоа ова потерница е уште еден пример на авторитаризмот на претседателот Реџет Таип Ердоган“, оцени Ѓулен кој постојано отфрла дека имал некакваврска со неуспешниот државен удар во Турција.