ФФМ му се заблагодари на Николче Новески

0
783

Пред почетокот на натпревар Македонија – Шпанија официјално признание од ФФМ доби едно од најголемите имиња нашиот фудбал, битолчанецот Николче Новески. Новески заврши со репрезентацијата со 64 натпревари и голема посветеост и професионалност. Благодарност за целокупниот негов придонесе за репрезентативниот фудбал минатите повеќе до десет години доби претседателот Илчо Ѓорѓиоски, но и од 25.000 присутни гледачи на националната арена „Филип Втори“ во Скопје.

ФОТО: www.ekipa.mk