Фич го намали кредитниот рејтинг на Македонија

0
404

Кредитната агенција „Фич“ го намали кредитниот рејтинг на Македонија од ББ+ на ББ, според последниот извештај објавен во петок.
Според агенцијата, главна причина за намалување на кредитниот рејтинг на Македонија е актуелната политичка криза.

Во врска со прашањето за името, Фич смета дека нема да има решение во блиска иднина. /крај/мф