Фиренца поплавена

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во прекин бил патниот сообраќај во градот, а неколку часа и железничкиот сообраќај кон Рим. Имало десетици повредени, а 20-на завршиле во болниците, јавуваат италијанските медиуми.
Во делот од градот наречен Гавинана луѓето биле принидени да се качуваат на покривите од автомобилите, по ѕидовите, и на контејнерите за смет за да се спасат од надојдената вода која била повисока од еден метар. Штетите се големи, поплавени се многу деловни простории, скршени многиу дрва.

 

 

Share.