Физички нападнат Тодор Петров

0
824

Претседателот на Светскиот македонски конгрес Тодор Петров, денеска бил физички нападнат по осветувањето на камен-темелникот на крстот во скопската населба Бутел.

Петров денеска присуствуваше на поставувањето на темелите на 51-метарскиот крст во населбата Бутел, чија изградба е иницијатива на Светскиот македонски конгрес.

Во моментов, како што пренесоа некои медиуми, Петров се наоѓа на Ургентниот центар каде му се санираат повредите здобиени во нападот.