Фолтин слави 20 години

0
432
Денес битолскиот бенд од светски глас Фолтин слави 20 години. Со настапи во Македонија, Хрватска, Италија, Австрија, Словенија, Србија, Босна, Албанија, Бугарија, Франција, Унгарија и други, Фолтин обезбедува меѓународна репутација на музичка група која е посебна, единствена и препознатлива по својот оригинален стил, по тоа што секој обид да се вметне во некоја музичка категорија би било залудно.
Фолтин, честит 20 роденден од 1 настап во живо, а честитки и за верната публика почитувачи на Фолтин низ различните меридијани.