(Фото) Наџи Шенсој прогласен за почесен член на Македонско-турското здружение ”Мустафа Кемал Ататурк”-Битола

0
3018

По повод 19 Мај, Денот на младоста и спортот во Република Турција, тренерот на ФК ”Пелистер”, освојувач на Купот на Македонија за 2017 година, Наџи Шенсој, денеска беше прогласен за почесен член на здружението.

-Еден од моите идоли е и Кемал Ататурк. Секогаш сакав да работам во градот каде што тој учел, а ова признание за мене многу значи, изјави Наџи Шенсој, тренер на ФК Пелистер кој што денес беше прогласен за почесен член на здружението.

Признанието му бише врачено  во Спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк во Битола.