Фотогалерија од вториот фестивалски ден на „Илинденски денови“

0
837

Заврши вториот фестивалски ден од „Илинденски денови“. Во рамките на 47 Републички фестивал на народни песни и игри  “Илинденски денови” вчера во Студентски дом „Кочо Рацин“ се одржа семинар за традиционална музика и игра, потоа во Старата битолска чаршија имаше фолклорни презантации, а вечерта се заокружи со традиционална музика и игра на Ракометното игралиште.

Фото: Беким Мустафа