ФОТОГАЛЕРИЈА: Пожар на ридот над Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Нешто пред пладне, избувна пожар на ридот кај Баирската населба во Битола. Пожарот е десно од манастирот Св. „40 маченици“ познат кај граѓаните како Кркрдаш.

Гори трева околу неколкуте дрвја кои останаа незапалени од големите пожари што пред неколку години се случија во Битола.

Едно возило на противпожарната единица на Битола забележавме на патот до местото каде што гори.

Share.