Фрлена бомба во ноќен клуб во Стокхолм!

0
397

Според пишувањата на шведските медиуми, не знае кој го извел овој напад, како ни мотивите за истиот.

Во текот на на ноќта меѓу вторникот и средата врз ноќниот клуб во Стохолм била фрлена експлозивна направа. Според првичните информации во овој напад немало жртви, но е причинета материјална штета.

Примивме позив дека непозната личност фрлила експлозивна направа врз ресторан. Ресторанот бил затворен и бидејќи внатре немало работници , нема повредени, соопшти полицијата.